San Francisco ’18

Golden Gate Bridge

Na een treinreis van 51 uur  arriveerde ik in San Francisco. Het moment dat ik de Golden Gate Bridge in de verte door de mist heen zag piepen, was ongelofelijk. Ken je dat gevoel? Dat je iets al zo vaak op plaatjes hebt gezien, dat het zo onwerkelijk is als je het dan in het echt ziet?

Op instagram beschreef ik het als volgt:

Ik heb misschien wel duizenden foto’s van deze brug gezien, vele zoals deze. En toch – deze is speciaal, omdat het de mijne is. Omdat ik herinnerd wordt aan hoe ik daar stond en niet kon geloven dat ik echt aan de andere kant van de wereld was, in San Francisco, alleen.

Dat gevoel werkt vaak thuis ook nog door. Als ik nu een film of een serie kijk die zich afspeelt in San Francisco, ben ik steeds op zoek naar plekjes die ik herken, die ik aan kan wijzen aan mijn lief, waar ik kan roepen: ik heb dat ook gezien!

Stad op de berg

De stad staat bekend om haar steile wegen, en inderdaad: na de eerste dag lopen (ik had optimistisch bedacht dat ik wel heen en weer kon lopen naar de Golden Gate Bridge, bleek in totaal tussen de 15 en 20 kilometer te zijn) voelde ik mijn benen behoorlijk.

Het was het waard – de stad is prachtig.

Verschillende stijlen

De stad zelf is een mix tussen oude, klassiekere architectuur en moderne, nieuwe gebouwen. Persoonlijk hou ik daar enorm van, ik geniet van de contrasten die ontstaan.

Groen

Wat mij verraste, is de hoeveelheid natuur rondom en aan de rand van San Francisco. Bij de Golden Gate Bridge ligt een enorm park en natuurgebied, waar je kunt hiken en waar je op moet letten of je coyotes ziet. Die heb ik overigens niet gezien, wat ik – denk ik – wel jammer vind. Was ook weer een ervaring geweest.

Verder kun je lekker een berg op wandelen bij de Bridge, waarvandaan je de zeer bekende foto’s kunt maken (zie bovenaan deze post). Ik heb genoten.

San Francisco, ik hoop je nog eens te zien.

2 thoughts on “San Francisco ’18

leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.